Wade (rouwdoek of lijkwade)

Waarom zou u kiezen voor een wade? (rouwdoek of lijkwade) Wij hebben de voordelen voor u op een rij gezet:

Een wade is een stoffen lijkwade die wordt gebruikt als alternatief voor de traditionele doodskist bij een begrafenis of crematie. Het is een eenvoudig, doekachtig omhulsel dat het lichaam van de overledene bedekt. Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou overwegen een wade te kopen in plaats van een traditionele kist:

1. Milieuvriendelijkheid: Een van de belangrijkste redenen om een wade te overwegen, is de milieuvriendelijkheid. Traditionele doodskisten kunnen aanzienlijke milieu-impact hebben, vanwege het gebruik van hout, metaal en andere materialen. Een wade, gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen of linnen, kan als een duurzamer alternatief worden beschouwd.

2. Eenvoud en Natuurlijkheid: Voor sommige mensen vertegenwoordigt een wade een meer eenvoudige en natuurlijke benadering van het afscheid nemen. Het ontbreken van een harde kist geeft een gevoel van openheid en nabijheid tot de natuur, wat voor sommigen een rustgevende gedachte kan zijn.

3. Spirituele of Religieuze Overwegingen: In bepaalde spirituele of religieuze tradities kan het gebruik van een wade passen bij specifieke overtuigingen of rituelen. Sommige geloofsgemeenschappen waarderen de eenvoud en symboliek van een wade als onderdeel van het overgangsproces.

4. Persoonlijke Voorkeur: Voor sommige individuen is de keuze voor een wade gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Het kan voortkomen uit een verlangen naar een meer ingetogen afscheid, los van de conventionele normen, en kan de overledene weerspiegelen in zijn of haar eenvoud.

5. Kostenoverwegingen: In sommige gevallen kan het gebruik van een wade kostenbesparend zijn in vergelijking met een traditionele kist. De eenvoudige constructie en materialen kunnen resulteren in een meer betaalbare optie voor degenen die hun uitvaartkosten willen beperken.

Bij het overwegen van het kopen van een wade is het belangrijk om rekening te houden met persoonlijke overtuigingen, voorkeuren en de wensen van de overledene. Het kan nuttig zijn om vooraf met familieleden, begrafenisondernemers of spirituele leiders te overleggen om ervoor te zorgen dat de keuze voor een wade aansluit bij de behoeften en verwachtingen van alle betrokkenen.

Bij rouwtextiel kunt u terecht voor een wade (lijkwade, rouwdoek) op maat. Bekijk de voorbeelden (beschikbare wade’s; zie website)